Coaching programma´s jeugd

Om de kinderen en jongeren zo goed mogelijk te kunnen begeleiden nemen wij de jeugd de natuur in. Het is niet alleen maar praten, maar juist spelen ( voor de jongere kinderen), ontdekken en ervaren.  Soms gewoon even zitten in stilte.

De natuur werkt helend, geeft rust en ontspant. Daar hoeven we niks voor te doen. Daardoor verlopen processen minder heftig.

Thema’s waarmee wij werken zijn:

  • Hoogsensitiviteit en overprikkeling
  • Begeleiding bij schooluitval
  • Weer lekker in je vel zitten
  • Begeleiding bij echtscheidingssituaties voor kinderen en jongeren

We maken ook gebruik van creatieve activiteiten zoals schilderen en als het nodig is, maken we een klein vuurtje.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren hun gevoelens en emoties leren begrijpen en ook de wereld om zich heen. Want daaraan gaan we erg aan voorbij in deze snelle tijd. Voor het begrijpen van de wereld is het essentieel dat jongeren zichzelf leren kennen, wat ze willen, wie ze zijn en in welke richting hun leven gaat. Pas dan kan je stappen zetten.

We geven ze mee om hun hart te volgen. De eerste tijd van hun leven wordt er gevraagd van de jeugd om vooral naar autoriteit buiten zichzelf te luisteren. Hun innerlijke kompas wordt daardoor verwaarloosd. Om die op latere leeftijd terug te vinden, kost sommigen jaren. We leren de jongeren naar zichzelf te luisteren, hun innerlijke stem te vinden.

Momenteel hebben we één jongerentraject in ons aanbod, namelijk ‘In je Element’.

Klik hier voor meer info over het traject: In je element jongerentraject – Kinderen van de aarde

of vraag direct om meer info: